Romantisk helg i Wien

Wien är en av världens kanske kändaste städer. Alla har hört talas om denna vackra huvudstad i Österrike. Precis som med alla storstäder så är egentligen en weekend alldeles för lite tid för att hinna med att se staden. Så det gäller att inte bli stressad över att ni inte kommer hinna med att se och göra allt.

Ett bra och mysigt boende i Wien är 25hours Hotel at MuseumsQuartier hotel som ligger mitt i smeten med gångavstånd till stadens bästa sevärdheter.

Ett bra sätt att börja en weekend i Wien är att ta en tur i pariserhjulet, från toppen av hjulet får man en bra utsikt över staden och kan bilda sig en uppfattning om hur den är uppbyggd.

Om man inte redan har varit på Madame Tussauds i London är det en otroligt häftig upplevelse att se de galet realistiska vaxdockorna av kända personer.

Om man är i Wien i månadsskiftet september/oktober får man inte missa Oktoberfest. Denna ölfestival bjuder på härlig stämning med dans, sång, skratt och förstås öl.

Under december är det otroligt mysigt att besöka julmarknaden där man kan gå runt och njuta av glögg, äta god mat och lyssna på bra musik.

Att avsluta dagen med en romantisk middag på en bra restaurang är förstås ett måste. Det finns got tom riktigt charmiga restauranger i Wien i alla olika prisklasser. Vill man äta med en lyxig känsla så är restaurangen The Bank som man hittar inne på hotellet Park Hyatt ett bra tips. Restaurangen ligger i hjärtat av gamla stan och serverar traditionell mat från Österrike så som Wienerschnitzel.

Om det är fint väder så är det bästa sättet att uppleva Wien att promenera i sakta mak. Platser ni inte får missa är Hofburg Imperial Palace, det judiska museet och palatset Schonbrunn.

Även om ni inte är några stor fan av klassisk musik så är det en otroligt häftig upplevelse att gå och se en konsert på Schonbrunn. Det känns som en upplevelse hämtad ur en film när man lyssnar på musiken i den omgivningen och smuttar på ett glas prosecco i pausen.